Oare ce ar spune Sanda Marin despre subiectul acesta? A se vedea compoziția preparatului.

Pentru tine, încă o observație gastronomică. Pentru încă reflecție. Salată de vită cu carne de pui? Salata asta, după cum ne informează eticheta, nu conține nicio moleculă de vită. Ce ne spune asta despre cei care produc, cei care concep eticheta, cei de la marketing? Prea multe.

Din „teoria haosului” am înțeles că orice brânci poate duce la schimbare.

Cu alte cuvinte, merită să observi ce se întâmplă și să atragi atenția.

La origine sau ca autenticitate, salata de boeuf era o salată de legume fierte, tăiate cubulețe, amestecate în diverse proporții, liantul fiind un sos de maioneză (de ouă) și cubulețe de carne de vită, ce a fost fiartă.

Ornată cu felii de gogoșari marinați, castraveți murați, salata de boeuf face parte din ansamblul culinar al meselor festive ale românilor, cel puțin parte din meniul mesei de revelion.

Pe stil vechi, pe stil nou, masa de Crăciun.

Pe ce mă bazez? Pe felul cum gătea mama, pe trecutul meu – deci istoric – de consumator de alimente preparate în gospodărie. Fiecare dintre noi este o arhivă de gusturi și de mirosuri, de memorabile preparate culinare.

Cum este posibil ca o linie de catering industrială, să deformeze denumirea preparatului? Cel care a ales numele, nu știe franceză?

Este posibil să fie denumit un preparat cu un nume descriptiv dar care, în fapt, nu conține acel ingredient? Acceptăm așa ceva fără să semnalăm?

Foarte curioasă această degradare a culturii culinare.