Poate ești dintr-o generație mai proaspătă. Și poate acest loc legendar, care va primi la un moment dat placă memorială, nu îți este cunoscut. Astăzi este părăsit, accesibil din Calea Victoriei, printr-un culoar, pe sub un bloc, marcat cu resturi de urină și excremente. Deunăzi am trecut pe acolo și, ca un observator gastronomic ce sunt, căruia nu îi este străină și istoria ospitalității, am fotografiat locul. Restaurantul „Mărul de aur”. Din Calea Victoriei nr. 163, București. Cum a fost odată? Vezi aici în Restograf. 

Din presă am aflat că actualul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și-a început cariera lucrând la restaurantul Mărul de aur”. Cu ani în urmă.


Evenimentul zilei: Vanghelie și Piedone, tovarăși vechi: M-a rugat să-l pun viceprimar

Cotidianul.ro: Amintiri cu Vanghelie bișnițarul și Piedone bucătarul

Național.ro: Cum era Piedone în tinerețe


Ce nu ne spune presa, pentru că deja sunt alte generații care publică azi, pe vremuri, prin anii 1990, la „Mărul de aur” se întâlneau membri a ceea ce astăzi s-ar numi statul paralel. Tot din presă aflate și la dvs. date.

Poartă la intrare de restaurant
Fostul restaurant Mărul de aur (credit foto Tiberiu Cazacioc)

Azi „Mărul de aur” este doar istorie, decrepitudine, un spațiu abandonat. Dar ce pepinieră de talente politice era pe vremuri, poate cu scheme desenate pe colțul mesei, pe șervețele de hârtie? „Memento mori” sau „Ars longa, vita brevis” ?