Nu prepar sarmale dar consum sarmale. Recunosc, nu sunt specialist în gătit. De aceea mă întreb de ce pătrunjelul și gogoșarul sunt „armele” colecționarului de sarmale. Pe de altă parte, viziunea lui Mihai Coșulețu este provocatoare, mă aștept ca și în carte să găsim îndrăzneli artistice.
Despre ce este vorba? Despre un milestone al lui Cosmin Dragomir, o culegere de texte culinare, reunite, ce vor fi oferite publicului în decembrie 2023. „Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice de Cosmin Dragomir, joi 14 decembrie, de la 18:30 la Librăria Cărturești Verona (str. Str. Pictor Arthur Verona 13-15).”
Ce vei găsi în „Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice”? Este „…o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite media în
perioada 2017-2023. Volumul cuprinde și câteva texte care au apărut în
Curatorul de Zacuscă. Cartea are peste 700 de pagini, copertă cartonată
și este structurată în 13 capitole tematice și este ilustrată de artistul
Mihail Coșulețu.”
Comments by Tiberiu Cazacioc