Brânza aceasta telemea este realizată numai de Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu. Prin adăugarea sintagmei Indicație Geografică Protejată, legislația europeană apără autenticitatea alimentului. Unde o găsiți ? La Realfoods aici link
Care sunt criteriile declarate prin caietul de sarcini? Trebuie ca animalele să fie crescute și să pască numai în județul Sibiu. Laptele să fie colectat, prelucrat doar nepasteurizat, în brânză, în județul Sibiu. Criterii obligatorii care dau contextul certificării produsului ca fiind specific geografiei și culturii locale.  Pe baza unui regulament european dar și a legislației naționale.
Cum este garantată consumatorului autenticitatea brânzei telemea de Sibiu IGP? Aceasta este confirmată, pe ambalaj, de:
🤌 Hologramă APTS, singurii și unicii producători;
🤌 Logo de certificare europeană IGP (Indicație Geografică Protejată);
🤌 Logo certificare “produs montan”, certificare voluntară suplimentară.
PS. Este necesară evaluarea marketingului identității hranei prin politici publice, o activitate gestionată de MADR dar despre care au ceva de spus practicienii și specialiștii domeniului. Link MADR aici