Știați că agricultura organică/ecologică are ca scop abordarea sustenabilă a resurselor pe care le folosește – apa, sol, aer? Nu crearea de produse alimentare care ar fi chipurile medicamente. Că de fapt noi, consumând produse certificate ecologic/organic susținem o agricultură sustenabilă? Pentru a face mai consumabilă producția certificată ecologic (care are un cost mai ridicat), specialiștii au indus ideea că produsele alimentare certificate ecologic sunt mai bune pentru sănătate. Nu intru în această digresiune. Dar, așa cum v-am spus, nu de aici a pornit totul, de la producția de alimente “sănătoasă”. Revenind la ideea de mai înainte, scopul agriculturii ecologice, pe cale de consecință (și pentru că ideea unei agriculturi sustenabile, tot mai puțin dăunătoare era și este în marș și va cuceri viața noastră, în viitor), am crezut încă de acum câțiva ani că are un viitor. Cum arată prezentul? Comisia Europeană a propus și statele membre au agreat, ca unul din obiectivele viitoarei PAC (“From Farm to Fork”) să fie un 25% agricultură ecologică, la finele 2021-2027. Este doar o coincidență că acum 6 ani, eram de părere că agricultura ecologică este viitorul. Sigur, am forțat un pic prezicerea, ca să sfidez pe cei ce susțin până în pânzele albe agricultura convențională. Dar tendința asta este. Link (1) https://lnkd.in/es7Vuns Link (2) https://lnkd.in/epj7EB8