Știați că agricultura organică/ecologică are ca scop abordarea sustenabilă a resurselor pe care le folosește – apa, sol, aer? Nu crearea de produse alimentare care ar fi chipurile medicamente. Că de fapt noi, consumând produse certificate ecologic/organic susținem o agricultură sustenabilă? Pentru a face mai consumabilă producția certificată ecologic (care are un cost mai ridicat), specialiștii au indus ideea că produsele alimentare certificate ecologic sunt mai bune pentru sănătate. Nu intru în această digresiune. Dar, așa cum v-am spus, nu de aici a pornit totul, de la producția de alimente “sănătoasă”. Revenind la ideea de mai înainte, scopul agriculturii ecologice, pe cale de consecință (și pentru că ideea unei agriculturi sustenabile, tot mai puțin dăunătoare era și este în marș și va cuceri viața noastră, în viitor), am crezut încă de acum câțiva ani că are un viitor. Cum arată prezentul? Comisia Europeană a propus și statele membre au agreat, ca unul din obiectivele viitoarei PAC (“From Farm to Fork”) să fie un 25% agricultură ecologică, la finele 2021-2027. Este doar o coincidență că acum 6 ani, eram de părere că agricultura ecologică este viitorul. Sigur, am forțat un pic prezicerea, ca să sfidez pe cei ce susțin până în pânzele albe agricultura convențională. Dar tendința asta este. Link (1) https://lnkd.in/es7Vuns Link (2) https://lnkd.in/epj7EB8

1 ianuarie 2021
La AGRO TV: De ce există agricultura ecologică?
OBSERVATOR GASTRONOMIC
Despre hrana non-industriala, cultivare, recoltare, producerea ei si educatie. Stiri, opinii si tendinte despre gastronomie ca patrimoniu imaterial.
Caută
SUBIECTE FRECVENTE
agricultura ecologica
APC din Romania
ATRA Doftana
Bacania Veche
branza
Carrefour
Coca-Cola
Congresul de Gastronomie și Vin
CRIES
Dacian Ciolos
dop
Food Bloggers Conference 2016
Food Bloggers Conference 2017
Head Chef Alexandru Dumitru
hrana
IGP
Ivan Pescar
lant alimentar scurt
MADR
MEGA IMAGE
mic dejun
miere
PAC
paine
peste
piata
piata Obor
piete urbane
Politica Agricola Comuna
produs local
retail
retail modern
risipa alimentara
salam de Sibiu
scheme de calitate
scrumbia de Dunare afumata
scrumbie de Dunare afumata
Slow Food
STG
supapa
Telemea de Ibanesti
tomate
Turcia
UNESCO
vin
Comments by Tiberiu Cazacioc