Această filmare este o înscenare filosofică. Abandonați dacă refuzați. Așadar. Ce este laptele bătut pentru generația Coca-Cola (cea care consideră că aceasta se bea la masa de Crăciun alături de sarmale sau cremvurștii se mănâncă alături de salata verde sau că fericirea stă în apa carbogazoasă dulce și colorată)? Cam ceea ce am produs acasă, în bucătărie cu soția mea. Lapte bătut! Bătând sticla cu lapte. Să mă scuze cei trei participanți fără voia lor: @laptariacucaimac – ambalajele lor de o formă aparte dar nu cu laptele lor, @artesana.ro – nu am folosit-deocamdată-ambalajul lor, iar @monor pentru că le-am depersonalizat produsul lor. Laptele din sticlă este laptele lor bătut, pe bune, o rețetă românească consacrată, distribuit în pungi de plastic. Pentru conveniență, l-am pus în sticlă, pentru a fi menținut refrigerat. #lactatedespecialitate #lactateromanesti #laptebatut #laptebătut #slowfood #laptebatutisthenewblack

Toamna
19 ianuarie 2021
Cum se prepară laptele bătut?
OBSERVATOR GASTRONOMIC
Despre hrana non-industriala, cultivare, recoltare, producerea ei si educatie. Stiri, opinii si tendinte despre gastronomie ca patrimoniu imaterial.
Caută
SUBIECTE FRECVENTE
agricultura ecologica
APC din Romania
ATRA Doftana
Bacania Veche
branza
Carrefour
Coca-Cola
Congresul de Gastronomie și Vin
CRIES
Dacian Ciolos
dop
Food Bloggers Conference 2016
Food Bloggers Conference 2017
Head Chef Alexandru Dumitru
hrana
IGP
Ivan Pescar
lant alimentar scurt
MADR
MEGA IMAGE
mic dejun
miere
PAC
paine
peste
piata
piata Obor
piete urbane
Politica Agricola Comuna
produs local
retail
retail modern
risipa alimentara
salam de Sibiu
scheme de calitate
scrumbia de Dunare afumata
scrumbie de Dunare afumata
Slow Food
STG
supapa
Telemea de Ibanesti
tomate
Turcia
UNESCO
vin
Comments by Tiberiu Cazacioc