Prefer un “Dă-ne nouă Doamne mierea cea de toate zilele!”, pentru că este vorba de mici fermieri, despre o activitate artizanală, despre mii de locuri de muncă, despre beneficiile colaterale, precum polenizarea (chiar dacă au fost create plante non-polenizabile). Documentarul ne aduce în față un subiect dramatic, relația funestă dintre nevoia de agricultură industrială și beneficiile sale, cu creșterea albinelor și practic decimarea lor.

Folosirea neocotinoidelor este interzisă la nivel european, dar este la latitudinea guvernelor statelor membre să permită folosirea lor. În dezechilibrul agro-industriași vs. micii apicultori, guvernul României, de peste 5 ani, aprobă an de an derogare. Vedeți cine a guvernat în toți acești ani.

Este un serviciu și o derogare utilă agriculturii industriale care face big bucks. Din rapiță, floarea soarelui. Desigur sunt opinii pro și contra. Dar practica omoară albine.

Vedeți documentarul și decideți dacă votați pentru apicultorul Wilhelm Tartler (căutați mierea Tartler!) sau agro-industriașul Laurențiu Baciu.