#nurisipeialimentare? Dacă doriți să fiți consumatori responsabili, nu ezitați, eu cumpăr frecvent de la magazinul Mega Image din cartier, produse la vânzare accelerată. Un eufemism plăcut dar și stimulator ca reducere. Este singurul retailer de food care oferă un discount de atât de mare. Unii din dvs. strâmbă din nas? Mai reflectați, unele produse chiar nu au cum să expire în 2-3 zile iar altele se consumă pe loc, sunt proaspete, de ce le-ați cumpăra pentru următoarele 2 săptămâni.

Și tot la Mega Image urmăresc raftul cu sucuri fresh. Pe bune, chiar și la 50% adică cu o zi înainte de așa-zisa expirare, nu au nicio problemă nici după 2 zile. Tocmai pe cei de la Mega Image, așa pioneri la reduceri, i-au găsit inspectorii la control. De, dacă faci bine!

Pentru că recent s-a iscat un mare tam-tam despre un control al autorității de protecția consumatorului (mă rog, la nivel local, și unde, la Constanța, acolo unde spectacolul domină) la unele magazine de retail. Bineînțeles, nu este o coincidență că, în zgomotul de fond din jurul taxei pe sărăcie sau despre companiile multinaționale care nu ne prea respectă, controlul a ajuns la retailul internațional prezent și în România.

Dacă pe de o parte, subiectiv, mai criticăm supermarketurile pentru una-alta, trebuie spus ca în ultimii 3 ani, cel puțin, au început, fiecare, cu pași mai mărunți sau mai mari, să se apropie de furnizorii locali, de produsele locale.

O altă latură de care s-au apropiat, este cea privind risipa de alimente, dar tot treptat (așteptăm mai mult după modificarea legii de referință).

Dar din punctul meu de vedere, pe care îl pot susține oricând, detailat, la Mega Image, am urmărit și am marcat în circa 5 ani, multe lucruri bune în favoarea consumatorului.