Înainte de “Ciorbărie” a fost “Ciorbăria Anuței”. Un proiect din 2011, o idee care acum este la dispoziția publicului, pe Calea Dorobanților. Cred că ciorba este un fel de mâncare fundamental pentru bucătăria românească. Pe Calea Dorobanților din București, i se oferă publicului amator un concept mai nou, cred că are o vechime de 1 an? L-aș numi fast-ciorba. Nu știu cum sunteți voi, dar eu fără ciorbă, dacă se poate borș, nu concep masa de prânz. Meniul popular românesc trebuie să conțină ciorbă. Nu vi se întâmplă așa? Atunci ceva nu este în regulă. Să concedem că domină confortul și cei ce mănâncă la birou nu se încurcă cu zemuri. Dar asta nu înseamnă că nu ciorbărim cultural!

FACEBOOK Ciorbarie https://www.facebook.com/Ciorbarie/

Era de așteptat cu un antreprenor să intre cu această idee în piață: ofertă de preparate alimentare doar din seria ciorbă. Care poate părea riscantă unora. Însă pe de altă parte eu cred nu în diversitatea unui meniu, ci concentrarea lui doar pe o nișă, pentru diferențiere. Ar putea fi ouă, lacto-vegetariene, ceva distinct și nu generalist.

Ideea de ciorbărie este “furată”. În sensul bun. În 2011 la The ARK, în cadrul proiectului Târgul Țăranului, pentru o perioadă a funcționat “Ciorbăria Anuței”. Conceptul a fost cât se poate de simplu, ciorbă-ciorbă-ciorbă. A rezistat economic doar câteva luni. Dar a fost un experiment culinar minunat de gustos. Maeștri de ceremonii au fost prof. Vintilă Mihăilescu & Comp. și Teodor Frolu. Eu am chibițat.

Proiectul curent. În continuare.

Ciorbarie

20171018_181733