Nu am pretins niciodată că sunt un expert culinar. Observator Gastronomic este un observator, uneori poate confirma o opinie generală, comună, asupra unui subiect. Alteori nu, pentru că, evident, are observații personale. Însă experiența de la @ATRA #ATRArestaurant cu meniul gândit de Head Chef @Alexandru Dumitru, pe de o parte mi-a confirmat că abordarea farm to table, deși nu larg răspândită, este testată în continuare în România. Pe de altă parte am fost pus în situația, nu să mănânc din greu ca la nuntă, ci să analizez, aprofundez, să gust cu atenție, felurile de mâncare. Despre Chef Alexandru Dumitru mai multe.

Al treilea fel de mâncare, al treilea preparat din meniul #eatlocal a fost conceput cu ciuperci culese de Leontin Alexe. El este culegătorul profesionist @ATRA, care aduce ciuperci, fructe de pădure, flori și plante. Nu am mai mâncat consommé, a fost prima mea experiență. Despre acest preparat mai multe AICI.

Am avut parte în acest preparat, de trei feluri, de trei soiuri de ciuperci, culese din flora locală. Cu tarhon și pancetta. M-au impresionat mai mult ciupercile, pentru că una din ele era o specie care este iute, ca un ardei.

O supă cu ușor gust de ciuperci, o zeamă aromată, ce a dispărut, helas! cum spune francezul, de pe locul meu, pentru că în același timp eram, eram atent și la mărturia ciupercarului ierbar Leontin Alexe. Despre misterul extragerii de valoare culinară din natura din Valea Doftanei.