Mi-am luat o temă, nu foarte complicată, dar de responsabilitate, față de echipa de la MIADMAR. Organizatorii Congresului Național de Gastronomie și Vin (care are loc în 7 iunie 2017) ne-au invitat să prezentăm, în marja evenimentului, produsele aperitiv pescăresc de la Tulcea. Noi ne-am gândit că o poziționare Ivan Pescar ar reflecta mai bine platoul pescăresc.

Zis și făcut. O organizare de eveniment are nevoie de o abordare tactică și una strategică. Să vă povestesc despre chestia tactică.

Ce ne trebuie când organizăm un eveniment ? O recunoaștere în teren: cum arată locul, unde se va amplasa oferta, cum se poate ajunge la locul respectiv, de exemplu cu mașina la descărcat. Și pentru că “ucenicii” mei vin tocmai din Tulcea, eu va trebui să îi pilotez. Nu?

Cu câteva zile înainte am mers în Centrul Vechi, să aflu pe teren.

Cum se poate penetra în Centrul Vechi pentru a descărca ceva materiale, local? La locul evenimentelor, la ARCUB? Planul meu a fost să le documentez traseul, să le trimit câteva imagini care să ilustreze locul și accesul la el. Plus o localizare geografică pe hartă. Ceea ce am și făcut. Consumați în continuare.

Nevertheless, în ziua evenimentului, în 7 iunie a.c. eu am parcat mașina cu accesoriile, pe partea cealaltă, în parcarea de lângă Kulturhaus. Iar mașina de la Tulcea o programasem să intre în Centrul Vechi, să descarce și să staționeze câteva ore local, cu parbriz de staționare temporară.

People from Tulcea, respinși de poliția locală la intrarea în Centrul Vechi (oare pe la care din puncte?) au ajuns la Curtea de Apel, parcarea în cealaltă parte a Dâmboviței. Cum, nu știu?

Ca atare, în 7 iunie a.c. m-am dus să îi recuperez din parcare. Nemulțumire proletară. I-am dus, cu mașina, în parcarea din partea opusă celei de la Kulturhaus. Am constatat cu stupoare că era mult mai simplu: nu aveau decât două cutii de produse ce puteau fi duse în brațe (este adevărat că mai primiseră și o altă misiune de transport). Și nicio masă de suport, așa cum discutasem deja, cu câteva zile înainte. Sub semnificația lui “De ce am mai venit și noi aici?”, am aflat după peripețiile de mai sus, că trebuia să luăm legătura cu un domn de la BGS, paza ARCUB, care comunica apoi cu poliția locală, de la punctul de acces de la BNR, că intră o mașină pentru aprovizionare la ARCUB.

Chiar și așa, frigorifica era prea lată pentru pietonalele din Centrul Vechi.

A fost bună prospecția inițială, am aflat cum se intră cu mașina (dar se pare că mai sunt și alte căi, cele descrise de mine) și am mai aflat că trebuie să ții strâns legătura, foarte strâns cu organizatorii pentru a afla detaliile care trebuie să te achiți de job.

Am învățat așadar ceva. Standul a fost organizat bine. Revin într-un articol următor despre asta.