Criticii mei ar spune că dacă nu ești de acord, ești un luzăr. Well, no! Poate vezi cealaltă față a lunii. Este bine că se întâmplă Bucharest Food Festival, această dospire și erupție de energii culinare, pentru a demonstra bucureștenilor că avem ce pune pe masă. Este vorba de cantitate, oarecum și de diversitate. Și foarte mult cosmopolitism globalizant, în care nu găsești identitatea locală.

Bucătărie românească? Bucătărie țărănească? Bucătărie maghiară, secuiască, săsească? Bucătărie țigănească? Bucătărie regională? Din Dobrogea, Banat, Oltenia, Transilvania, Moldova, Bucovina? Nu încă, pentru că nu există forțele necesare. Ne mulțumim cu cosmopolitismul culinar. Însă un festival dedicat identității noastre ar fi un proiect pentru o altă perioadă și pentru alți vizionari.

Despre festival aici https://www.facebook.com/gourmetfestivalromania/

O pledoarie pentru consumerism pur, fără ambiții politice majore, dar cu ambiții publicitare imense, Bucharest Food Festival se va petrece la Roaba de Cultură, în parcul Herăstrău, în București (că aici fierbe oala cu fasole), între 30 iunie – 2 iulie un festival al hranei (sau al mâncatului sau al gătitului).

O sumă de energii vulcanice se reunesc pentru a stimula consumul de mâncare cu personalitate. Bucharest Food Festival este un format care compactează și reunește oferte de hrană prezente în București, ori în locuri fixe – restaurante, bistrouri, ori în alte formate.Cu alte cuvinte este creat un prilej, ca în loc să experimentezi un an întreg sau niciodată, gastronomia locală, să te duci într-un loc unde le găsești pe toate. Trebuie spus că stomacul Capitalei este limitat și că, mergând cu familia la Bucharest Food Festival, este oricum imposibil să testezi tot și de toate. Bucharest Food Festival este un show off, un uriaș display publicitar, wrap-at în bune intenții.

Veți găsi „Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy și Barbeque” și „alte zone tematice precum: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge și multe altele”.

În cadrul festivalului se petrec și ateliere culinare, activități de la om la om, interacțiuni care dau viață contextului. Nu veți regreta că ai fost acolo, doar că nu veți afla despre voi, cine sunteți, ca români, ci doar ca cetățeni ai unei lumi globale.