Dacă sunteți cumpărător european, ECC vă poate ajuta când nu vă înțelegeți cu vânzătorul european. Fiecare dintre noi, cumpără produse și servicii, de aici și din altă parte a continentului. Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, fiecare român a devenit un potențial client al unui furnizor din restul Europei. Așa cum fiecare producător sau prestator european a primit formal accesul la piața națională. Situl ECC România este AICI.

ECC2Deci, este de bine, mai multe posibilități și mai multe oportunități competiționale. Dreptul de a cumpăra orice și de oriunde din Europa, este legat strâns cu obligațiile față de clienți, pe care și le asumă furnizorii.

Ca în orice relație, nimic nu este perfect. De aceea Comisia Europeană a susținut și susține, funcționarea, în mai multe țări europene, a unor birouri, dotate cu echipe tehnice de specialiști, care dau o mână de ajutor, cunoscând legislația europeană, vânzătorilor – numiți profesioniști – și cumpărătorilor, clienți persoane fizice.

ECC3ECC sau Centrul European al Consumatorilor România intervine ca intermediar când au loc neînțelegeri. Sunt foarte multe exemple de cazuri în care ECC a intermediat cu succes și a obținut punerea în aplicare a drepturilor cumpărătorilor români.

Dacă. După ce ați încercat să vă înțelegeți cu furnizorul, și aveți dovada, nu ați căzut la pace. Dacă ați păstrat documentele de achiziție. Dacă, în cazul unei achiziții online, ați acționat în termenul de 14 zile.

Și mai sunt multe alte domenii în care intervine ECC, la servicii de transport aerian, închirieri de mașini, pachete turstice.

ECC4

Așadar. Nu uitați.

ecc5

PS. Este mult mai bine sa stai de vorbă cu echipa ECC decât să le ignori serviciile. Dovada mai jos.