În imagine sunt doi oameni la care mă gândesc adesea cu drag. Îmi face plăcere să știu că am primit de la ei o invitație deschisă, de mai mulți ani, să le facem o vizită.

Times New Roman AICI Times New Roman știe ce face? Ioan Istrate nu este sibian. 

wrong-istrate-sibiu

Muncitori, darnici, destoinici și încăpățânați. În a-și duce până la capăt drumul ales. Creșterea de vite, în speță vaci și oi, de la Fundata, mai sus, la Vlădeni. Și realizarea de produse cu atestat tradițional. Marcela Istrate precum și soțul, au avut curajul de a se implica în mișcarea Slow Food: au făcut parte din Prezidiul Brânză de burduf, de la Bran. Au participat la evenimente Terra Madre, la Torino, de cel puțin două ori. Prin participarea lor, Târgul Țăranului, proiectul de piață țărănească de la The ARK, a avut mai multă consistență.

De aceea, Google Cultural Institute și Fundația Slow Food pentru Diversitate au inclus și proiectul brânză de burduf în panoplia lor.

AICI LINK  !!! Imaginea de mai jos este captura din proiectul Google.

branza-de-burduf-istrate

Ion Istrate a devenit o figură iconică, pentru că fotografia sa, realizată de Slow Food, a devenit imagine comună și reprezentativă pentru țăranul cu pălărioară. Care ulterior a devenit un setup figurativ prezent la toți vânzătorii de produse țărănești. Și mai jos celebra imagine care circulă de mai mulți ani. Este a Fundației Slow Food pentru Biodiversitate.

istrate