lidlM-am liniștit. Da, există salam de Sibiu IGP cu maturare specială. Am răsfoit recentul catalog al LIDL Romania care promovează săptămâna Cămara noastră și mi-a sărit muștarul. Salam de Sibiu cu vinars? Nu este o abatere de la rețeta agreată cu CE și validată de CERTIND S.A. organismul de certificare național?

Ce este salamul de Sibiu IGP? Am consultat JOUE unde se publică produsele certificate pe schema de calitate din PAC.

„Salamul de Sibiu” este un salam crud-uscat, cu mucegai nobil

Membrana batoanelor prezintă încrețituri fine și uniforme și este acoperită în mod uniform cu un strat subțire de mucegai nobil alb

Gustul și mirosul sunt caracteristice unui produs afumat cu lemn de esență tare, însămânțat cu mucegai nobil și realizat în urma unui proces tehnologic de maturare-uscare îndelungat

Următoarele ingrediente pot fi folosite facultativ:—agenți de maturare alcoolici – reprezentați de unul dintre următoarele: vin alb/vin roșu/vin rose/brandy/vinars/vinuri spumante/bere neagră.

Nota bene. AGRICOLA S.A., membru al consorțiului Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, produce sub marcă proprie salam de Sibiu IGP cu vinars. Vezi LIDL Romania AICI si Agricola AICI. Imaginile sunt preluate din siturile de referință ale vânzătorilor.