Acum este momentul să vă faceți restaurant cu specific pescăresc la Tulcea. Tehnic se numește Măsura I.6 – Diversificarea veniturilor și noi forme de venit. 

Printre multele programe de finanțare cu care ne-am pricopsit ca stat membru al Uniunii Europene, există unul dedicat anemicei industrii a pescuitului și acvaculturii din România. Se numește Programul Operațional pentru Pescuit și afaceri Maritime.

Ca orice astfel de program de suport, sunt disponibile fonduri pentru adaptarea, dezvoltarea, repoziționarea a diverse segmente din industrie. Tragedia acesteia este că în prezent doar 0,18% din peștele consumat în România este provenit din cultura și colectare-pescuit, interne.

Și aici regăsim România furată sau subminată. Am avut o industrie de pescuit oceanic, nu mai avem nimic.

Partea bună a acestei finanțări prin POPAM este că, dacă faci parte din sistemul de producție, exploatare, pentru prima oară există ocazia de a crea un lanț alimentar scurt în pescuitul local.

DGP-AM POPAM anunță deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime. Aici http://www.ampeste.ro/informari/230-dgp-am-popam-anunta-deschiderea-sesiunilor-de-depunere-a-proiectelor-in-cadrul-programului-operational-pentru-pescuit-si-afaceri-maritime.html