rsz_20160714_183335Nu ignorați de-a lungul drumurilor voastre, noutatea în materie de hrană, mai ales noutatea antreprenorială, autentică și inovatoare. Priviți cu atenție în jur, ignorați covrigăriile și patiseriile low-cost și reperați diferența. Ea trebuie premiată cu atenția noastră și cu cererea noastră de consum.

Așadar, iată încă un “new kid in town” la București. Un boutique care oferă cafea along the trail. Este vorba de calea de ieșire de la metrou, stația Unirii II, culoarul spre hanul lui Manuc, Centrul Vechi.

Doar o schiță de context, cu caracter de inventar sumar.

Automatele de cafea sunt peste tot, mici, mari, ale unor branduri cunoscute sau mai puțin. Acestea domină intersecțiile și rutele cu trafic pietonal intens. Sunt deja banale, populare. Este o ofertă de cafea de mașină automată, pentru buzunarele mai strâmte. Țintește consumul de masă și democratizarea accesului la cafea, însă  dezavantajul, pentru consumatori este faptul că declasifică cafeaua și o transformă într-un produs, de-a valma. Nivelează percepția comună privind existența cafelei de calitate.

5 to go. Conceptul este interesant, un fel de mini-breakfast, all-in-the-basket, care conține și cafea de la Bristot.

Cafeaua pe roți. Am văzut câteva exemple în oraș. Și am scris despre ele. Ba la metrou la stația Aurel Vlaicu, ba la Bucharest Technology Week. Ba la Semănătoarea. Sema Park

Povestea descoperirii M Cafe

Și acum, această cafea la metrou. Am discutat rapid cu antreprenorul. Eram în drum spre o întâlnire, la Impact Hub. M-a frapat organizarea standului, m-am oprit.

Am întrebat de cafea, pentru că pe listă apărea sortimentul americano. Domnul respectiv mi-a spus că a închis deja, dar îmi oferă o cafea (la care a adăugat gheață, pentru că oprise apa). Am uitat sortimentul de cafea, erau prea multe amănunte. [Later edit] M Cafe oferă cafea dintr-un sortiment de sine stătător, și cafe dintr-un mix propriu.

Am avut o discuție naturală, firească, on-the-go. Nu am dat peste un salariat înțepat care să se răstească la tine că gata, s-a închis. Asta evident, mi-a plăcut, oricui îi place amabilitatea. [L.E.] Domnul de la M Cafe este Bogdan Ianov.

Am aflat că este un concept propriu, priviți imaginile.

USP-ul lor este dat de poziționare, design, tipurile de cafea oferite, marcă.

Cafeaua mi-a plăcut și vreau să mai trec pe acolo. [L.E.] Am revenit și am luat o limonadă. Și o cafea americano din mixul M Cafe. Enjoy the cofee ride!

Credite imagini: Tiberiu Cazacioc

rsz_20160714_183351

 rsz_20160715_141000

 rsz_20160714_183744