Copiatul, plagiatul și contentul furat sunt practici ce fac parte din ADN-ul, atât al producătorilor de conținut cât și al consumatorilor locali.

Exista o armă contra acestor tip de initiative din categoria promisiunilor de beneficii de sănătate si/sau nutritionale. UE a adoptat un regulament ca să apere de șarlatani, consumatorii. Este vorba de Regulamentul (CE) nr. 1924/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 20 decembrie 2006 privind mențiunile nutriționale și de sănătate înscrise pe produsele alimentare.

AICI http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/ALL/?uri=CELEX:32006R1924

Aplicarea în practică este realizată prin”Registrul UE privind privind mențiunile nutriționale și de sănătate înscrise pe produsele alimentare”.

Baza de date poate fi verificată online AICI http://ec.europa.eu/nuhclaims/?event=register.home

De exemplu nu este permis să “spui” consumatorilor că laptele de vacă și derivate ale acestuia ar însănătoși dantura. Pentru că nu au fost realizate suficiente studii stiintifice care să sustină aserțiunea.  Nu este permis să spui consumatorilor că o anumită combinație de bacterii lactice ar îmbunătăți flora microbiană sau cea intestinală (Lactobacillus casei F19, Bifidobacterium lactis Bb12 și Lactobacillus acidophilus La5)….tot așa….