salam de Sibiu SC Brami ProductionSunt un naiv, nu? Am pretenția, și numai eu, ca toată lupta pentru produse alimentare de calitate, care are la bază un pic de patriotism, să fie susținută, constantă și vie, pentru mulți ani de-acum încolo.

Am găsit în piață, și cred că găsiți și voi, produse care includ componente IGP sau DOP. Știți, din schemele de calitate.

Este cazul salamului de Sibiu. Practica comercială formată în țările dezvoltate este ca folosirea unui produs alimentar IGP sau DOP să fie consemnată pe etichetă ca fiind aprobată de organizația de producători.

Am identificat un astfel de preparat în piață și am întrebat-o pe d-na Carmen Gavrilescu (aștept răspuns) următoarele:

“Buna ziua

Sunt blogger, speaker, autor de articole în legătură cu hrana de calitate. Urmăresc, scriu si vorbesc de mult timp, într-un context mai larg, despre schemele de calitate.

Am cumpărat un produs care folosește sintagma Salam de Sibiu, vedeți imaginea atașată.

La produsele similare cum sunt Grana Padano sau Parmigiano Reggiano, revânzarea produsului sau chiar produsul, se face cu mențiunea pe ectichetă că este aprobat de consorțiul producătorilor în cauză. Pentru a conferi autenticitate.

Întrebare pentru dvs. ca președinte al Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu: este salam de Sibiu produsul inclus în sandvișul cumpărat?