Este bine și util, din când în când, să mai punem mâna pe carte. Nu ca în bancul de pe vremuri, o carte din teancul de la jocul de cărți. Ci o carte care să ne mai deschidă ceva orizonturi în ce privește gastronomia. Editura ALIAS Publishing a pus “mâna” pe o serie de introduceri rapide în diverse teme, la modă în lumea ‘dezvoltată’, adică și la noi. Dincolo de mitologia care domină orice domeniu al cunoașterii populare, seria încearcă să fie un fel de “Dummy’s Guide”, un ghid al bluffeurului în materie de orice este la modă. În cazul titlului pe care l-am achiziționat, este vorba de gastronomie. Și ce anume trebuie să știi la nivel superficial despre maeștri bucătari, tendințe, cuvinte cheie, ca să pară că știi despre gastronomie ca un profesionist. Dești seria se numește “Bluffer’s Guide”, editura ALIAS Publishing a ales să o localizeze sub numele, cred eu, nepotrivit, “Ghidul lăudărosului în…”…

Eu zic să o cumpărați și să o citiți, pentru că totuși, vă înarmează cu mai multă cunoaștere…:)…am găsit chestii interesante…