În aceste zile,  Profesorul a plecat. Vintilă Mihăilescu a fost antropologul implicat esențial în istoria mișcării Slow Food dar și în proiecte ale Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 (Târgul Țâranului, Slow Food București Valahia Gusturilor, contribuții la cercetarea patrimoniului culinar din Delta Dunării). Viața are un început. Viața are un sfârșit. Viața are un început. Viața are un sfârșit. Și tot așa. Profesorul a murit la doar 69 de ani. Dar nu ne-a lăsat singuri. Ne-am bucurat adesea de mintea lui sclipitoare. Ultima lui carte despre experiența spitalicească este un studiu revelator despre serviciile publice de sănătate. O intersecție dintre realitate și lumea din „Moartea domnului Lăzărescu”.

Prof. Vintilă Mihăilescu la conferința despre Slow Food cu Carlo Petrini (2016, București, la SNSPA, în marja conferinței organizate de Fundația ADEPT), el cu Juan Amador, Chef 3 stele Michelin (2011, București), mentor la cercetarea „La masă cu oamenii Deltei” (2012, cercetare Bogdan Iancu, Monica Stroe, proiect Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23 & SNSPA), speaker la evenimentul Terra Madre din 10 decembrie 2012, Terra Madre – „În numele porcului” (librăria Bastilia, curator Monica Stroe). În câteva imagini din arhiva personală.