[07.00] Un grup de tineri au propus finanțatorului să investigheze o vecinătate din București, să experimenteze despre relaționarea oamenilor cu hrana, să conștientizeze opinia publică din cartier, să miște gândurile.

Proiectul a fost intitulat ‘”Bucate reAlese” – bucătărie comunitară educativă’ și el a punctat luni 27 noiembrie 2016, la VișiniHub, printr-o reuniune finală, ce anume s-a realizat, ce anume s-a reușit.

Subiectul reuniunii de bilanț este risipa de alimente.

Devenit deja un prilej de food waste-washing, subiectul este tratat de la nivelul de grass-roots de inițiatorii săi.

De ce despre risipa de alimente? Pentru că societatea noastră este împărțită în cei care au și cei care nu au. Cei care nu au, cel mai adesea nu au datorită unor motive conjuncturale. Ei merită să fi ajutați.

Pe de altă parte, risipa este o problemă pentru că ea înseamnă pierdere de resurse nerecuperabile, aer, apă, sol, etc. Și este cazul ca responsabilitatea să se manifeste la nivelul consumatorilor, al corporațiilor și al instituțiilor publice.

Surse

„Bucate reAlese” – bucătărie comunitară educativă

visinihub