rsz_meniu_pesteÎn 2015, dintr-o întâmplare, am participat la crearea meniului restaurantului Ivan Pescar. Restaurantul acesta ar putea avea parte, de o istorie foarte lungă. Care începe cu niște oameni care doresc ca Delta Dunării și comunitățile de acolo, să aibă parte de acea dezvoltare din care are fiecare de câștigat. Sau poate începe cu antreprenori locali care încă mai susțin o industrie de pescuit responsabilă. Ori despre pasiunea pentru peștele servit ca la Galata. Ori despre o pasiune pentru filosofia Slow Food, o organizație care militează pentru consum responsabil, diversitatea din resurse alimentare locale și salvarea patrimoniului cultural imaterial. Adică a felurilor de a găti local. Versus alimentele procesate.

Și mai ales Ivan Pescar este răspunsul față de o situație absurdă. Un loc, Tulcea, fără un restaurant exclusiv pescăresc.

Așa se face că tot fiind împreună cu acești oameni, am avut parte să scriu un meniu. Este anonim, nesemnat. Dar este scris de mine.