Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 propune timp de o lună, iunie 2016, la MNAC Sala Dalles, o retrospectivă asupra relației românilor cu natura. Și cum anume se poate extrage inovație din aceasta.  Grigore Antipa, Ivan Patzaichin, Nicolae Georgescu-Roegen sunt figurile patronomice care susțin discursul asociației.

Vă aștept să descoperiți puterea soft a României, natura. Un discurs despre lotci, canotci și inovație. Despre ecologie umană și recuperarea sufletelor la penitenciarul Chilia Veche, cu o ilustrare susținută de Nicu Ilfoveanu. Un tezaur de semințe și o poveste despre cânepa textilă, un demers al lui Olah Gyarfas. Intrarea în expoziție se face prin proiectul de peisaj viu al lui Nicolas Triboi.

Eu sunt ales a fi custodele acestei expoziții în perioada 1-30 iunie 2016. Timp de o lună ofer ghidaj, explicații, suport pentru evenimente, susțin comunicarea prin Facebook, campanii și activări. Și în calitate de coordonator al grupului Slow Food Bucureșți Valahia Gusturilor am organizat și două dezbateri din seria „Poveștile hranei”. Una despre pâine, cealaltă despre păsări și pești.

Cristi Puiu si Teodor Frolu

Cristi Puiu si Teodor Frolu