Un festival cu accente pantagruelice, organizat de o echipă din care cunosc pe Florin Itu. S-au încercat diverse și diferite experimente de-a lungul anilor. Trebuie să ai experiența de făcut festivaluri, relații parteneriale și în media, ceva credibilitate și ceva bani. Nu este o încercare pentru start-up-uri. Ce se poate critica la acest tip de eveniment este că celebrează consumul și diversitatea de oferte culinare. Dar de consum de mâncare românii nu suferă.

Suferă de lipsa convivialității, suferă de lipsă de bistro-uri cu mâncare bună, populară. Și ceea ce mai lipsește este o privire etică asupra hranei. Internațional sau local? Ingrediente locale?

Deocamdată aceste inițiative în restaurație se găsesc la Brașov la Bistro de l’Arte. Acolo s-a creat și un cluster al furnizorilor locali de resurse agro-alimentare.

Dar, până când ne lămurim în ce direcție o luăm, să ne bucurăm de Gourmet Festival.